Salesmanager (v/m) (32+ uur)

Salesmanager (v/m) (32+ uur)
24 March 2020 SmartOcto

Salesmanager(v/m) (32+ uur)

Ben jij een enthousiaste en assertive salesmanager, werk je graag in de regio Nijmegen en krijg je een kick van het binnenhalen van contracten van prachtige mediaklanten? Mooi! Dan zijn wij op zoek naar jou!

·    je leeft voor klinkende resultaten
·    je houdt van tech
·    je beschikt over aanstekelijke sociale vaardigheden

Smartocto

Smartocto is in 2015 opgericht met als doel om de beste mediabedrijven en nieuwsredacties in de wereld datagedreven te laten werken. Met unieke tips, op basis van slimme algoritmes maar in gewone mensentaal, helpen we de redacties van NU.nl, VRT, RTL Nieuws, AD, HLN, Omroep Brabant en de Volkskrant, maar ook de Toronto Star, Villamedia, Indochine, Mexico News Daily en Metro.co.uk. Zo analyseren we iedere dag duizenden (nieuws)verhalen in tekst, video en audio. Smartocto bestaat uit een vast team van meer dan 30 collega’s met vestigingen in Servië en Nederland. Graag willen we de hele wereld laten zien dat we iets unieks hebben ontwikkeld. Daarom zijn we op zoek naar een energieke, gedreven en enthousiaste salesmanager die ons helpt met het realiseren van onze ambities en targets.

Jouw dag

Als je binnenkomt check je je pipeline maar weet je eigenlijk zelf al welke leads je die dag zult gaan benaderen. Je werkt het CRM-systeem bij en behandelt een spontaan telefoontje van een Spaans dagblad. Met de hulp van je Spaanstalige collega maak je een afspraak voor een demo.

In de middag heb je een belangrijk overleg met de accountmanagers in Nederland en Servië om meer informatie te krijgen over een conferentie. Na afloop van deze meeting benader je alle deelnemers aan de conferentie via LinkedIn en wijs je ze op je aanwezigheid bij de stand.
Je reageert op een vraag over pricing bij een van de laatste blog-posts van het marketingteam.
Aan het einde van de dag scan je alle nieuwsbrieven van de concurrentie. Opvallende onderwerpen verwerk je in het belscript.

Jouw profiel

Je bent uiteraard sales-driven en leergierig. Je weet dat luisteren vaak de beste manier is om iets te verkopen. Salesplannen vertaal je naar de praktijk. Je begrijpt dat het in de media-industrie vaak om persoonlijke aandacht gaat. Het systematisch werken met CRM- en pipeline tools is je tweede natuur.

Je vindt de dynamiek van een startup aantrekkelijk en houdt van een agile werkwijze. De wereld van technologie en innovatie spreekt je aan en volg je met interesse!
Samen met een jong en gedreven team van marketeers, sales- en accountmanagers en ontwikkelaars zie jij kansen en realiseer jij deze.

Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring in sales. Je beschikt over een hbo/wo-denkniveau. Belangrijk is een uitstekende beheersing van het Engels in woord en geschrift ook omdat je met collega’s, partners en prospects uit de hele wereld communiceert.
Affiniteit met nieuws en media is een grote plus.

We hebben een ‘do good’ beleid. Dat betekent dat we maatschappelijk relevante samenwerkingen aangaan met universiteiten, hogescholen en andere instituten om onszelf te verrijken maar ook om aan kennisdeling te doen.

Ons voorstel

·    Uitdagende baan van 32 – 40 uur in een groeiende organisatie
·    Werken voor de mooiste mediamerken in de wereld
·    Marktconform salaris dat meegroeit met jouw ambitie
·    Een ervaren, gemengd en informeel team in twee landen
·    Mooie werkomgeving in een karakteristiek pand in hartje Nijmegen
·    Uitdagend werk met eigen verantwoordelijkheden, groei- en scholingsmogelijkheden
·    100% reiskostenvergoeding of een fiets
·    Bonusregeling op basis van targets
·    En last but not least: een flipperkast en pooltafel voor de nodige ontspanning

Is deze functie jou op het lijf geschreven?

Stuur dan jouw profiel en motivatie voor maandag 27 april naar ons! vacture@smartocto.com o.v.v. salesmanager. Alleen reacties met een gerichte motivatie worden in behandeling genomen.

Voor meer informatie mail je met onze CEO Erik van Heeswijk, erik@smartocto.com.

Door de ongewisse tijden met betrekking tot het coronavirus behoort het tot de mogelijkheden dat we de eerste gesprekken via Skype voeren. We volgen hierbij de ontwikkelingen in het nieuws en de richtlijnen van het RIVM.

Onderdelen van de selectieprocedure kunnen zijn: een referentiecheck alsook het bekijken van informatie op internet en sociale media. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Soort dienstverband: fulltime, bepaalde tijd.