Content marketeer (v/m) (32+ uur)

Content marketeer (v/m) (32+ uur)
24 March 2020 SmartOcto

Content marketeer (v/m) (32+ uur)

Ben jij een enthousiaste en taalvaardige content marketeer, werk je graag in de regio Nijmegen en krijg je een kick van prachtige en krachtige content die echt ergens over gaat? Mooi! Dan zijn wij op zoek naar jou!

·    je maakt geweldige content
·    Engels is je tweede taal
·    je hebt een goed gevoel voor sociale media

Smartocto

Smartocto is in 2015 opgericht met als doel om de beste mediabedrijven en nieuwsredacties in de wereld datagedreven te laten werken. Met unieke tips, op basis van slimme algoritmes maar in gewone mensentaal, helpen we de redacties van NU.nl, VRT, RTL Nieuws, AD, HLN, Omroep Brabant en de Volkskrant, maar ook de Toronto Star, Villamedia, Indochine, Mexico News Daily en Metro.co.uk. Zo analyseren we iedere dag duizenden (nieuws)verhalen in tekst, video en audio. Smartocto bestaat uit een vast team van meer dan 30 collega’s met vestigingen in Servië en Nederland. Graag willen we de hele wereld laten zien dat we iets unieks hebben ontwikkeld. Daarom zijn we op zoek naar een leergierige en enthousiaste online marketeer met een vlotte pen die ons verder helpt met het realiseren van onze ambities.

Jouw dag

Als je binnenkomt check je de impact van je laatste blog-post op Medium. Daarna ga je hard aan de slag om de microsite te vullen met nieuwe content over ai & robotic journalism. Je meet daarbij de SEO-waarden van je teksten. Je checkt je eigen content-kalender en bepaalt met het team van marketeers het onderwerp van het hoofdverhaal in de nieuwsbrief. Je hebt contact met de Engelse eindredacteur voor een laatste check op spelling en tone of voice. Je brieft de designer over de illustraties die je nodig hebt. Voor het einde van de dag heb je ook de social postings rondom dit onderwerp gemaakt en gepubliceerd.

’s Middags lees je belangrijke blog-posts en hou je in de gaten waar diverse influencers over publiceren. Je verwerkt deze input als mogelijke topics voor onze eigen contentstrategie.
Je controleert alle kanalen waarop Smartocto actief is en doet webcare waar nodig. Je reageert op reacties en verwijst daar waar nodig door als er specifieke vragen zijn.

Jouw profiel

Je bent om te beginnen creatief met taal. Je schrijft makkelijk in Nederlands en Engels. Je kunt complexe onderwerpen aansprekend en begrijpelijk verwoorden en vertaalt deze naar verschillende kanalen. Je verdiept je in de doelgroep (journalisten, storytellers, content marketeers).
Je vindt de dynamiek van een startup aantrekkelijk en houdt van een agile werkwijze. De wereld van tech en innovatie spreekt je aan en die volg je met interesse! Samen met een jong en gedreven team van marketeers, accountmanagers en ontwikkelaars zie jij kansen en realiseer jij deze.

Je hebt zo’n twee à drie jaar relevante werkervaring in content marketing. Je beschikt over een hbo/wo-werkniveau. Belangrijk is een uitstekende beheersing van het Engels in woord en geschrift ook omdat je met collega’s, partners en klanten uit de hele wereld communiceert.
Affiniteit met nieuws en media is een grote plus.

We hebben een ‘do good’ beleid. Dat betekent dat we maatschappelijk relevante samenwerkingen aangaan met universiteiten, hogescholen en andere instituten om onszelf te verrijken maar ook om aan kennisdeling te doen.

Ons voorstel

·    Uitdagende baan van 32 – 40 uur in een groeiende organisatie
·    Werken voor de mooiste mediamerken in de wereld
·    Marktconform salaris dat meegroeit met jouw ambitie
·    Een ervaren, gemengd en informeel team in twee landen
·    Mooie werkomgeving in een karakteristiek pand in hartje Nijmegen
·    Uitdagend werk met eigen verantwoordelijkheden, groei- en scholingsmogelijkheden
·    100% reiskostenvergoeding met het openbaar vervoer of een fiets
·    En last but not least: een flipperkast en pooltafel voor de nodige ontspanning

Is deze functie jou op het lijf geschreven?

Stuur dan jouw profiel en motivatie voor maandag 27 april naar ons! vacture@smartocto.com o.v.v. content marketeer. Alleen reacties met een gerichte motivatie worden in behandeling genomen.

Voor meer informatie mail je met onze CMO Rutger Verhoeven, rutger@smartocto.com.

Door de ongewisse tijden met betrekking tot het coronavirus behoort het tot de mogelijkheden dat we de eerste gesprekken via Skype voeren. We volgen hierbij de ontwikkelingen in het nieuws en de richtlijnen van het RIVM. Onderdelen van de selectieprocedure kunnen zijn: een referentiecheck alsook het bekijken van informatie op internet en sociale media. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Soort dienstverband: fulltime, bepaalde tijd.